Джон Малкович се завръща у нас! В Народния театър той ще

...
Джон Малкович се завръща у нас! В Народния театър той ще
Коментари Харесай

Сензационно! Джон Малкович отново в Народния

Джон Малкович се завръща у нас! В Народния спектакъл той ще осъществя провокативна пиеса на Бърнард Шоу.

Стана ясно, че пиесата " Оръжията и индивидът " ще бъде изиграна от български артисти през ноември следващата година.
-->
Само преди половин година Джон Малкович беше в България като артист. И тогава чухме следното самопризнание: " Посетих няколко църкви, музеи, които ми харесаха, изобщо - София е възхитителен град ", сподели той.

Днес той към този момент е с проект за България. Първа пиеса, режисирана от него и сложена на наша сцена. В Народния спектакъл помнят първите му думи, когато един ден се срещнали на негова режисура в Рига.

" Първата фраза, която той сподели е, че в България има прелестни артисти ", сподели Василка Бумбарова, зам.- шеф " Международни връзки ".

След това идват договарянията, Джон Малкович изпраща лист с оферти към Народния спектакъл. Така се стига до едно заглавие: " Оръжията и индивидът ". Пиеса за Сръбско-българската война. Провокативна с мигане.

" Пиесата в действителност има провокативен темперамент, тъй като тя е провокирала скандал още със самото си появяване, само че Бърнард Шоу е писал пиеса за войната, просто за войната. След това е търсил подтекст и място, където да ситуира това. Българските студенти са я освирквали, тъй като не са били съгласни с метода, по който българите са показани. Че те не си мият ръцете всеки ден, както европейците. Това е комедия, тя не е писана със завист ", сподели Василка Бумбарова.

И най-много е писана с концепцията да покаже безсмислието на войната през смеха. Ролите ще изиграят български артисти, които Джон Малкович ще избере на кастинг идващите месеци.

" Единственото нещо, което ни помоли, е да му осигурим един апартамент с две спални, с цел да може щерка му с внучката да идват, когато той ще репетира в тези 4-5 седмици в България. За мен великите хора са най-обикновените хора. Те нямат големи искания, те знаят какво желаят ", сподели Василка Бумбарова.

И още нещо изискал Джон Малкович - тази първа, режисирана от него пиеса в България, да не е последна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР